Bogen om “Drejøs huse og slægtsgårde”.

Bogen om “Drejøs Huse og Slægtsgårde” blev fremvist på Drejø Lokalarkiv på Arkivernes Dag lørdag den 10. november 2018. Bogen kan bestilles gennem Drejø Sogns Lokalarkiv på: .

  1. udgivelse og 2. udgivelse er udsolgt. 3. udgivelse fra 2023 med flere billeder og tekst kan købes gennem Arkivet. Bogen koster kr. 250,- + forsendelse, hvis den skal sendes.

Drejø Sogns Lokalarkiv er flyttet i nyt lokale

Så er Drejø Sogns Lokalarkiv endelig på plads.

Sammen med Drejø Bibliotek flyttede arkivet ind i et dejligt nybygget lokale ved det nyrenoverede forsamlingshus.

I december 2017 begyndte vi at pakke alt ned med henblik på flytning til det nye lokale. Vi har glædet os meget til at indrette det nye rum, men det har også betydet, at vi ikke har nået nogen aktiviteter på arkivet i de mellemliggende 5-6 måneder, som det har taget at få det hele på plads. Da det nye lokale kun er ca. halv størrelse af det gamle, skulle der tænkes kreativt m.h.t. indretningen. Samtidig var vi også nødt til at gå kritisk til værks for, hvad der skulle med, og hvad der ikke lige tilhørte Drejø Sogn eller var værd at gemme på.

Vi har fået et meget hyggeligt og rart lokale ud af det. Samtidig blev der plads under trappen, hvor vi fik bygget et brandhæmmende rum. Til fuldendelse af “værket” er vi lige blevet færdige med en lille “køkkenafdeling” med en smuk, lille, rund håndvask.

Stor tak til de frivillige, der har hjulpet, og til Drejø Beboerforening, som har bidraget økonomisk.

Så nu er kaffen klar til besøgende.

 

ARKIVERNES DAG 2017

LØRDAG DEN 11. NOV. KL. 14 – 16

på Drejø Bibliotek / Arkiv

I år har vi ikke lavet nogen ny udstilling, da vi som bekendt er ved at pakke arkivet ned, så der har været nok andet at tænke på.

Dog er der een ny ting at vise, idet bogen med alle Drejøs gårde og huse langt om længe er færdiglavet, og klar til fremvisning. Den blev så småt startet op helt tilbage i 2001, og blev sendt i Drejø Posten over 2½ år fra 2012. Sikkert er der stadig et og andet, der kan rettes. Derfor vil det da glæde os, om mange vil komme og se bogen – og evt. få tilrettet deres egen side!

Dernæst er der i oprydningen levnet en del bøger, bl.a. gamle skolebøger, som vi har flere eksemplarer af, eller ikke lige kunne nænne at smide ud – måske nogen er interesseret? Der er også andre effekter, som vi ikke får plads til i det ny lokale, men som kan afhentes gratis – så kom bare ud og kik!

Vi giver gerne en kop kaffe.

Arkivet på Øernes Julemarked

Arkivet venter på en snarlig afgørelse fra Forsamlingshusets bestyrelse vedr. en udbygning- og/ eller en restaurering af forsamlingshuse, da den afgør Arkivets fremtid. Indtil da er vi stadig på Drejø Bibliotek – og der ligger vi ikke på den “lade side”!

HUSK lørdag den 26. novemberØernes Julemarked – fra kl. 10 – 14 på Maritimt Center ved Svendborg Havn. Arkivet deltager med: Udstilling om Ø-skolerne – Amerikansk Lotteri – og Salg af God gammeldags Æblejuice, Mød op til en rigtig, hyggelig før-juledag med masser af boder, musik og god julestemning.