Drejø Sogns Lokalarkiv holder flyttedag

I december 2017 begyndte vi at pakke arkivet ned med henblik på flytning til den nye tilbygning i Drejø Forsamlingshus, hvor vi har fået et nyt lokale stillet til rådighed. Vi glæder os meget til at indrette det nye lokale, men det betyder også, at der ikke sker de store aktiviteter på arkivet, før vi er på plads, hvilket nok først bliver engang hen i marts 2018.

 

ARKIVERNES DAG 2017

LØRDAG DEN 11. NOV. KL. 14 – 16

på Drejø Bibliotek / Arkiv

I år har vi ikke lavet nogen ny udstilling, da vi som bekendt er ved at pakke arkivet ned, så der har været nok andet at tænke på.

Dog er der een ny ting at vise, idet bogen med alle Drejøs gårde og huse langt om længe er færdiglavet, og klar til fremvisning. Den blev så småt startet op helt tilbage i 2001, og blev sendt i Drejø Posten over 2½ år fra 2012. Sikkert er der stadig et og andet, der kan rettes. Derfor vil det da glæde os, om mange vil komme og se bogen – og evt. få tilrettet deres egen side!

Dernæst er der i oprydningen levnet en del bøger, bl.a. gamle skolebøger, som vi har flere eksemplarer af, eller ikke lige kunne nænne at smide ud – måske nogen er interesseret? Der er også andre effekter, som vi ikke får plads til i det ny lokale, men som kan afhentes gratis – så kom bare ud og kik!

Vi giver gerne en kop kaffe.

Arkivet på Øernes Julemarked

Arkivet venter på en snarlig afgørelse fra Forsamlingshusets bestyrelse vedr. en udbygning- og/ eller en restaurering af forsamlingshuse, da den afgør Arkivets fremtid. Indtil da er vi stadig på Drejø Bibliotek – og der ligger vi ikke på den “lade side”!

HUSK lørdag den 26. novemberØernes Julemarked – fra kl. 10 – 14 på Maritimt Center ved Svendborg Havn. Arkivet deltager med: Udstilling om Ø-skolerne – Amerikansk Lotteri – og Salg af God gammeldags Æblejuice, Mød op til en rigtig, hyggelig før-juledag med masser af boder, musik og god julestemning.